Patologies relacionades amb els nervis

Les  lesions del nervis de les extremitats provoquen importants alteracions en les funcions del moviment i de la sensibilitat. La reparació per sutures o empelts nerviosos és la norma, el que precisa de tècniques microquirúrgiques complexes.

Lesions del plexe braquial

Es tracta de lesions dels nervis de l’extremitat superior en la seva sortida de la medul·la espinal al coll. Per la seva reparació és necessari un ampli coneixement de l’anatomia de la regió i emprar tècniques de microcirurgia nerviosa. El resultats poden trigar un any en ser visibles.

Síndromes compressius dels nervis

Els nervis de les extremitats, durant el seu recorregut passen per canals estrets que en determinades situacions es redueixen i provoquen la compresió del nervi que hi passa. Per citar-ne els més representatius, en el coll la pressió es produeix sobre el plexe braquial (estret toràcic), en el colze el nervi cubital, en el canell el nervi medià i en el genoll, el nervi ciàtic popliti extern. En funció de la severitat de la compresió, pot ser necessària la cirurgia descompressiva dels canals.

Tractament de les seqüeles de paràlisis de l’extremitat superior i de la mà, secundàries a lesions nervioses, ictus o tetraplègies

Quan les lesions neurològiques són molt severes o quan no es preveu la recuperació de la funció motora o sensitiva dels nervis, ens queda la substitució de les seves funcions per altres músculs i tendons que no estiguin paralitzats. Mitjançant les transferències de tendons, músculs o nervis sans als tendons, músculs o nervis paralitzats, es pot recuperar la funció perduda.

CONCERT AMB MÚTUES: A IMaGi tenim concert amb les mútues de salut i patronals. Consulteu-nos sobre les condicions específiques amb la vostra mútua.